Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az ízületi gyulladás ellen - természetesen
  2023-11-30 23:05:35, csütörtök
 
  10 hatékony gyógynövény az ízületi gyulladás ellen

A legtöbben úgy gondolnak az arthritiszre, mint az öregek betegségére. Ez részben igaz: átlagosan 60 éves korban diagnosztizálják ezzel az embereket. Az ízületi gyulladás azonban sokkal fiatalabbakat is érint; már huszonéves korban is szembesülhetünk ezzel a problémával.

Vannak gyógynövények, amelyek biztonságos alternatívái az arthritiszre felírt gyógyszereknek. Itt olvashat 10 növényről, amely azonnali enyhülést nyújt az arthritiszes fájdalomra és duzzadásra.

Az arthritisz során az ízületek porcai lassan elkopnak és megmerevednek, majd eldeformálódnak. Okozhatja autoimmun betegség is, amikor a test immunrendszere a saját szöveteit támadja meg. Általában a kisebb ízületek gyulladásával kezdődik a baj, amely fokozatosan erősödő fájdalommal és duzzanatokkal jár. A fájdalom és a duzzadások gyógyszeres beavatkozás ellenére is megmaradhatnak.

Kurkuma
A kurkuma, amely a curry jellegzetes színét adja, rengeteg fájdalomcsillapító tulajdonsággal rendelkezik. Kurkumint és kurkuminoidot tartalmaz - olyan vegyületeket, amelyek csökkentik a gyulladást és lassítják az ízületi gyulladás előrehaladását. Az összes hatóanyagából profitálhatunk, ha étrend-kiegészítő formájában fogyasztjuk. A kurkumát emellett külsőleg is alkalmazhatjuk fájdalomcsillapításra.

Gyömbér
A gyömbért évezredek óta használják gyulladások kezelésére. Csökkenti a test prosztaglandin-szintjét, ezzel nyugtatva az ízületeket. Kutatások kimutatták, hogy a gyömbér hatékonyabban csökkenti a fájdalmat és a gyulladást, mint a nem-szteroid gyulladáscsökkentők. A gyömbér ezen kívül segít a hányinger, a menstruációs görcsök és a fejfájás csillapításában is.

Eucommia
A hagyományos kínai orvoslás gyakorlói eucommia kérget használnak a csípő és az ízületek fájdalmaira. Ez megerősíti a csontokat, az ínakat és az ínszalagokat. Az eucommia gyógyítja a szöveteket sérülések után. Tartalmaz egy vegyületet, amely serkenti a kollagéntermelést, amely pedig a szövetek egyik fontos alkotóeleme. Az eucommia fogyasztását leginkább étrend-kiegészítőként javasolják. A magas vérnyomásban szenvedőknek ajánlott konzultálni a háziorvosukkal, mielőtt elkezdik az eucommia fogyasztását.

Lapugyökér
A lapu egy széles levelű, évelő növény, amely gyulladáscsökkentő hatóanyagokkal rendelkezik. A gyökerét szárított őrlemény, kivonat vagy főzet formájában szerezhetjük be. Arthritisz kezelésére fogyasszunk belőle napi két alkalommal.

Csalán
A csalán hihetetlenül hatékony az arthritisz és a köszvény minden formájának gyógyításában. A gyulladáscsökkentő hatásai a benne lévő tápanyagokkal együtt segít csillapítani a fájdalmat és erősíteni a csontokat. A csalán, ha külsőleg alkalmazzák, szúró, csípő érzést okoz a bőrön, amely elnyomja az ízületi gyulladás okozta fájdalmat. A csalán leveleit apró szőrök borítják, amelyeknek magas a szilíciumtartalmuk. Amikor a levél hozzáér a bőrhöz, a szőröcskék hegyes vége - és velük együtt a bennük lévő tápanyagok - a bőrbe fúródnak. Ezek a vegyületek stimulálják a neuronokat, ezzel csökkentik a fájdalmat. A csalántea megelőzi a vízvisszatartást, táplálja a vesét és a mellékvesét.

Fűzfakéreg
A fűzfakéreg az egyik legrégebb óta használatos gyógynövény gyulladások kezelésében. Hippokratész idejében az emberek ezt rágcsálták a fájdalom csillapítására. Aszpirin jellegű vegyületeket tartalmaz, amelyek hatékonyan kezelik az enyhétől súlyosig terjedő fájdalmat a térdben, a csípőben és az ízületekben. Tea vagy étrend-kiegészítő kapszula formájában is fogyaszthatjuk. A fűzfakéreg túladagolása kiütéseket és allergiát okozhat; ügyeljünk a helyes adagolásra! Szalicilát érzékenyek nem fogyaszthatják!

Édesgyökér
Az édesgyökérben található glicirrizin meggátolja és csillapítja a gyulladásokat. Elpusztítja a testben lévő szabadgyököket és megakadályozza a gyulladást okozó enzimek termelődését. Az édesgyökér bioboltokban kapható szárított őrlemény, főzet, kivonat, gélek és kapszulák formájában. Magas vérnyomás betegeknek kerülniük kell.

Tömjén
A tömjén is a gyulladáscsökkentő tulajdonságairól híres. A Közel-Keleten és Indiában honos Boswellia-fák kérgéből kivont gyantából készítik. A tömjén blokkolja a leukotriént - azt az anyagot, amely megtámadja az egészséges ízületeket az autoimmun betegségek során. A boswellia kivonata hatékony a fájdalomcsillapításban és az ízületi funkciók helyreállításában a degeneratív ízületi gyulladásos betegeknél. Kapszula és külsőleg alkalmazható krémek formájában is kapható.

Macskakarom
Az Uncaria tomentosa vagy macskakarom egy újabb csodálatos növény, amely gyógyítja az arthritisz okozta duzzanatokat. Már az Inka Birodalomban is használták. Csökkenti a vér húgysavtartalmát, ezzel gyógyítva a köszvényt. A macskakarom a degeneratív ízületi gyulladás okozta fájdalmakra is jótékony hatással van. Vérhígító gyógyszerek szedése mellett ne fogyasszunk macskakarmot!

A mennydörgésisten indája
A Tripterygium wilfordii, más néven a ,,mennydörgésisten indája" a kínai orvoslás egyik legrégebbi gyógynövénye, amellyel az ízületi gyulladást kezelik. A gyökerének kivonata elnyomja a túl aktív immunrendszert, így kiváló alternatív gyógymód lehet a reumás ízületi gyulladás kezelésére. A mennydörgésisten indáját leginkább külsőleg használatos krémek formájában ajánlják.

Mielőtt természetes módon kezdjük kezelni az arthritiszt, kérdezzük meg háziorvosunkat az esetleges mellékhatásokról! Tartsuk észben, hogy a gyógynövények gyulladáscsökkentő hatásai nem gyógyítják meg az ízületi gyulladást, csak csillapítják a vele járó fájdalmat!
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: mennydörgésisten, diagnosztizálják, tulajdonságairól, mellékhatásokról, húgysavtartalmát, vízvisszatartást, csillapításában, eldeformálódnak, szembesülhetünk, gyógyszereknek, megakadályozza, immunrendszere, előrehaladását, prosztaglandin, hatóanyagokkal, háziorvosukkal, kiegészítőként, alkalmazhatjuk, profitálhatunk, fogyaszthatják, tulajdonsággal, fogyaszthatjuk, csillapítására, szabadgyököket, megmaradhatnak, háziorvosunkat, immunrendszert, tápanyagokkal, gyógyításában, gyulladásokat, megmerevednek, édesgyökérben, hatóanyagából, kurkuminoidot, hatékonyabban, duzzanatokkal, ízületi gyulladás, öregek betegségére, arthritiszre felírt, arthritiszes fájdalomra, arthritisz során, ízületek porcai, test immunrendszere, saját szöveteit, kisebb ízületek, duzzadások gyógyszeres, curry jellegzetes, összes hatóanyagából, kurkumát emellett, gyömbért évezredek, gyömbér hatékonyabban, gyömbér ezen, Inka Birodalomban,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Naplemente  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Föld napja április 22  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Volt egy...  Esti kép  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Emlék  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Jó éjszakát  Ünnepelj csak  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Alakot vált...  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Ma  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Naplemente  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Beney Zsuzsa - Álom  Alakot vált...  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Naplemente  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Jó éjt  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Szép estét kedves látogatóimna...  Amit átélünk,  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Muratáj  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Alakot vált...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22 
Bejegyzés Címkék
ízületi gyulladás, öregek betegségére, arthritiszre felírt, arthritiszes fájdalomra, arthritisz során, ízületek porcai, test immunrendszere, saját szöveteit, kisebb ízületek, duzzadások gyógyszeres, curry jellegzetes, összes hatóanyagából, kurkumát emellett, gyömbért évezredek, gyömbér hatékonyabban, gyömbér ezen, menstruációs görcsök, fejfájás csillapításában, hagyományos kínai, ízületek fájdalmaira, eucommia gyógyítja, szöveteket sérülések, szövetek egyik, eucommia fogyasztását, magas vérnyomásban, széles levelű, gyökerét szárított, csalán hihetetlenül, köszvény minden, benne lévő, csalán leveleit, levél hozzáér, szőröcskék hegyes, bennük lévő, bőrbe fúródnak, vegyületek stimulálják, csalántea megelőzi, egyik legrégebb, fájdalom csillapítására, enyhétől súlyosig, fűzfakéreg túladagolása, helyes adagolásra, édesgyökérben található, testben lévő, gyulladást okozó, édesgyökér bioboltokban, tömjén blokkolja, leukotriént &#8211, egészséges ízületeket, autoimmun betegségek, boswellia kivonata, ízületi funkciók, degeneratív ízületi, újabb csodálatos, arthritisz okozta, mennydörgésisten indája, kínai orvoslás, ízületi gyulladást, gyökerének kivonata, reumás ízületi, mennydörgésisten indáját, esetleges mellékhatásokról, vele járó, mennydörgésisten, diagnosztizálják, tulajdonságairól, mellékhatásokról, húgysavtartalmát, vízvisszatartást, csillapításában, eldeformálódnak, szembesülhetünk, gyógyszereknek, megakadályozza, immunrendszere, előrehaladását, prosztaglandin, hatóanyagokkal, háziorvosukkal, kiegészítőként, alkalmazhatjuk, profitálhatunk, fogyaszthatják, tulajdonsággal, fogyaszthatjuk, csillapítására, szabadgyököket, megmaradhatnak, háziorvosunkat, immunrendszert, tápanyagokkal, gyógyításában, gyulladásokat, megmerevednek, édesgyökérben, hatóanyagából, kurkuminoidot, hatékonyabban, duzzanatokkal, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6171
  • e Hét: 31062
  • e Hónap: 62548
  • e Év: 267249
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.